Головна » 2011 » Квітень » 06


        В основі свята — «блага вість» архангела Гавриїла Діві Марії (звідси і Благовіщення) про народження у неї божественного немовляти, Спасителя роду людського.

        Після того, як Марія була заручена з Йосифом, з'явився до неї архангел Гавриїл і сказав: «Радуйся, благодатна, Господь з тобою» (Лк. 1, 28); «Зачнеш у лоні і породиш сина і назвеш його Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься, і дасть йому Господь Бог престіл Давида, батька його, і царюватиме над домом Якова повіки та й царству його не буде кінця». Марія ж сказала: «Як же це станеться, коли я мужа не знаю». Відповів архангел: «Дух Святий найде на тебе й сила Всевишнього окриє тебе, — тим-то й Святе, що народиться, назветься — Син Божий. У Бога нема неможливого». І сказала Марія: «Я раба Господня, нехай буде мені по твоєму слові» (Лк. 1, 31-38).

        В Назареті, на тому місці, де архангел Гавриїл благовістив Діві Марії, побудований храм на спомин про Благовіщення Богородиці.

        Святкування Благовіщення встановлене Церквою у IV ст. після того, як самостійно почали відзначати Різдво Христове. ... Читати далі »

Переглядів: 930 | Додав: Gloria | Дата: 06.04.2011 | Коментарі (0)


           З благословення ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії прот. Олександра Левицького 5 квітня 2011 року Божого семінарійний ансамбль «Gloria» завітав з Хресною Дорогою до школи №18 м. Івано-Франківська.

           Розважання про Страсті Христові розпочалися вступним словом студента IV курсу ІФДС бр. Ігора Ільницького. В залі були присутні 200 учнів 7-11 класів та педагогічний колектив. Під час дійства панувала атмосфера духовного спокою. Учні мали змогу роздумувати над кожним словом, яке брати семінаристи старалися донести до їхніх сердець. На закінчення Хресної Дороги була виголошена проповідь про несення хреста в повсякденному житті, і його значенні для нас.

Переглядів: 786 | Додав: Gloria | Дата: 06.04.2011 | Коментарі (0)


           З благословення отця-ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. св. свящмч. Йосафата, прот. Олександра Левицького і на запрошення отця-декана Романа Іванюлика пароха парохії м. Косова в четвер 31 березня 2011 року Божого ансамбль «Gloria | Дата: 06.04.2011 | Коментарі (0)



         29 березня 2011 року Божого, з благословення отця-ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії імені свящмуч. Йосафата прот. Олександра Левицького, семінарійний ансамбль «Gloria» відвідав військові частини Радіо Технічного Батальйону та Батальйону Технічного Забезпечення, щоб разом із військовослужбовцями розважати над страстями Христовими.

         На початку брат Ігор Стус звернувся до присутніх з вступним словом, а опісля почалися розважання, у яких взяло участь керівництво військової частини. Наприкінці підполковник Мухін Юрій Анатолійович звернувся до семінаристів зі словами щирої вдячності. Як він зауважив, таке дійство у них відбулося вперше, тому висловив бажання до тіснішої співпраці між військовослужбовцями і семінаристами для поглиблення капеланського служіння в лавах військ України.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 711 | Додав: Gloria | Дата: 06.04.2011 | Коментарі (1)