Головна » 2011 » Квітень » 23

        «У першу чергу, греко-католик – це християнин, який народився чи став ним у Свято-Володимировому хрещенні. Тому ми кажемо, що Греко-Католицька Церква – це Церква, яка зберігає ту традицію Київського християнства. Можливо, ця традиція поки що не до кінця усвідомлена».

        Про це Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав сказав у інтерв’ю газеті «День», у відповідь на запитання журналіста, що означає бути сьогодні греко-католиком в Україні.

        Водночас Предстоятель Церкви підкреслив, що греко-католик зберігає цю традицію зі вселенським християнством: «Маю на увазі, сопричастя з наслідником Апостола Петра – Папою», – наголосив Блаженніший Святослав. 

        На думку Глави УГКЦ, греко-католик як громадянин України – це той, хто є українцем. «Це я осмислив у діаспорі. Українська ідентичність нашої Церкви завжди була для нас благословенною, водночас – певним викликом», – зазначив Блаженніший і додав, що УГКЦ завжди чувала над самобутністю нашого народу: «У певних моментах була чи не єдиним голосом, який говорив від імені зневаженого, упослідженого народу. Якщо ми пригадаємо «весну народів» у Авс ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: Gloria | Дата: 23.04.2011 | Коментарі (0)