Головна » 2011 » Травень » 28

        У Німеччині «кожна третя церква або каплиця більше не потрібні країні», тому нові господарі за допомогою будівельних компаній перетворюють колишні церковні будівлі в розкішні апартаменти, повідомило видання «Die Welt».

        Так, в банківській митрополії Франкфурта-на-Майні приміщення колишнього монастиря перетворили розкішні апартаменти, де у віконних рамах вже не побачиш вітражів, а на стінах картин релігійного змісту і бюстів кардиналів.

        У Гамбурзі відомий дизайнер Тай Конг (Thai Cong) також розробив екстравагантний інтер'єр 34-х ексклюзивних квартир в будівлі колишньої капели.

        Там, де раніше був вівтар, нині знаходиться ванна кімната у стилі модерн

Переглядів: 589 | Додав: Gloria | Дата: 28.05.2011 | Коментарі (1)


        Через фінансові складнощі 1 тисяча християнських церков Німеччини можуть перетворитися на бібліотеки, концертні зали або ресторани

        За даними організації "Evangelischen Akademikerschaft", близько 1 тисяча християнських общин Німеччини більше не можуть містити свої церковні будівлі з економічних причин. Це відповідає 15% наявних католицьких і протестантських церковних будівель, заявив в.о. голови організації Манфред Келлер. Як причину він назвав відхід людей від церков і зменшення церковних податків, повідомляє "GlaubeAktuell".

        В ході конференції, яка завершилася 22 лютого 2008 р. у Веймарському університеті, "Evangelischen Akademikerschaft" проголосувала за активніше "використання з іншою метою" церковних будівель. Так, наприклад, вони пропонують перетворити вівтар на маленьке приміщення для богослужінь, а в решті будівлі організувати бібліотеку, концертний зал або ресторан.

        Метою повинна стати можливість одночасно зберегти приміщення для богослужінь і використовувати площу з іншою метою. За словами архітектурного психолога Ман ... Читати далі »

Переглядів: 543 | Додав: Gloria | Дата: 28.05.2011 | Коментарі (1)