Головна » 2011 » Травень » 29


        «Життя є найкращим даром Бога... Вже як багаторазово я говорила в багатьох місцях, про те що в сучасному світі найбільше знищує мир це аборт – бо якщо мати може вбити своє власне дитя, що може стримати тебе і мене від взаємного вбивства? Найбезпечнішим місцем на світі повинно бути лоно матері, де дитятко є найслабшим і найбільш безрадним. В повній довірі цілком віддане матері. Та пам’ятайте, що Ісус сказав «...усе, що ви зробили одному з Моїх братів найменших – Мені зробили» (Мт.25,40).»

Мати Тереза з Калькутти

         Практика переривання вагітності є наслідком ігнорування особистості зачатої дитини, ігнорування, чи відсутності любові до дитини, а також ігнорування шкідливості аборту для організму жінки.

          В багатьох середовищах надання зачатому людському життю статусу людини є предметом неперервних дискусій. Немає сумніву щодо того, що дитя народжене вчасно, чи навіть т.зв. «недоношене» є людиною. Натомість цей самий організм, але в ранішній фазі його розвитку, людиною – згідно з думкою деяких диспутантів – неє. Повстає питання: в якому моменті ц ... Читати далі »

Переглядів: 932 | Додав: Gloria | Дата: 29.05.2011 | Коментарі (6)

        Марійська набожність «знаходить вираження в різних знаках: санктуаріях, капличках, творах мистецтва, і, передовсім – в молитві Святої Вервиці, якою Божий люд складає подяку за дари, які неустанно отримує за заступництвом Пресвятої Марії, якого просить у своїх численних потребах». На це звернув увагу Святіший Отець Венедикт XVI, промовляючи з нагоди проказування Вервиці в папській базиліці Santa Maria Maggiore, яку він відвідав. ввечері. Молитва відбулася з ініціативи Єпископської Конференції Італії і була присвячена 150-й річниці об’єднання країни.

        Папа зазначив, що молитва, вершиною якої є літургія, означає приготовляти простір для Бога, дія Якого вчиняє нас учасниками історії спасіння. «Ця базиліка – перша на Заході, присвячена Пречистій Богоматері. Коли я до неї входив, – сказав Венедикт XVI, – я думками повернувся до першого дня 2000 року, коли блаженний Іван Павло ІІ відкрив її Святі Двері, вручаючи Ювілейний рік Пресвятій Марії, щоб Вона чувала над тими, які визнавали себе паломниками благодаті й милосердя. І ми самі сьогодні не перестаємо почуватися такими, спрагненими переступити через поріг цих Найсвятіших "Дверей”, якими є Христос, і хочемо просити Пречисту Діву Марію підтримувати нас на цьому шляху та заступатися за нас». ... Читати далі »

Переглядів: 644 | Додав: Gloria | Дата: 29.05.2011 | Коментарі (1)