Головна » 2012 » Березень » 26


    До Київської Трьохсвятительської духовної семінарії завітали брати із Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, які представили свої розважання над Страстями Христовими, які дозволили всім у часі половини Великого посту вкотре глибше застановитися над дорогою Ісусових терпінь.

    «Сьогодні, розважаючи над страстями Христовими, ми пройшли з Ісусом Його хресною дорогою. І напевно кожен з нас зміг себе побачити в одному із персонажів: Петра, який йшов позаду, ховаючись від сорому, бо відрікся Христа, катів, які Його бичують, чи байдужої сторожі. Подібно і ми, коли гордуємо християнськими цінностями, або не хочемо подати руку допомоги нашому ближньому, зневажаємо і ранимо Господа. Будьмо ж як Марія та інші праведні жінки, які попри небезпеку йшли за Христом і залишалися з Ним» - звернувся до братії з настановчим словом віце-ректор КТДС прот. Андрій Чорненко.

    І справді, кожен з присутніх на цьому дійстві зміг подумки перенестися у ті нелегкі миті агонії Богочоловіка, коли сам Господь приходить з великої своєї любові до нас грішних і складає самого себе у цілопальній жертві хреста. Кожної хвилини ми можемо почути цей голос Божий, чи побачити повний смутку, але водночас лагі ... Читати далі »

Переглядів: 818 | Додав: Gloria | Дата: 26.03.2012 | Коментарі (0)

     22 березня гурт "Gloria” прибув до м. Києва з метою проведення розважань над страстями Господніми. Першу Хресну Дорогу у співслужінні з о. Андрієм ми провели на парохії, що знаходиться на Аскольдовій могилі. Церковця тут не велика, але зібралось чимало людей, щоб разом пройти Хресним шляхом, який супроводжували своїм співом брати-семінаристи.

    Після цих розважань ми відвідали Київську Трьохсвятительську Духовну Семінарію де спільно з семінаристами молились Хресну Дорогу. Також на молитві були присутні віце-ректор о. Андрій Чорненко, секретар Блаженнішого Святослава о. Олег Олекса, а також Сестри Служебниці НДМ.

     Подібна зустріч відбувається вперше і надіємось, що не в останнє. Висловлюємо щиру подяку ректору Івано-Франківської Духовної Семінарії протоієрею О. Левицькому, а також о. А. Чорненку – віце-ректору Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії за запрошення та сприяння у такому виді місійної діяльності.

Переглядів: 982 | Додав: Gloria | Дата: 26.03.2012 | Коментарі (0)