Головна » 2012 » Травень » 09

 

 

   6 травня в неділю розслабленого храмовий празник торжественно святкувала парафія св. Юрія Побідоносця м. Івано-Франківськ, яку очолює ректор семінарії прот. Олександр Левицький.

   Чисельна присутність парафіян на Святій Літургії засвідчила про ревну душпастирську працю отця-пароха та його сотрудників. Після Служби Божої відбулось освячення води та короткий духовний концерт семінарійного гурту «Глорія». Святковий настрій та відчуття єдності парафіяльної спільноти показало приємне християнське спілкування за спільним святковим столом біля храму.


Переглядів: 764 | Додав: Gloria | Дата: 09.05.2012 | Коментарі (0)


    "Усякі роди диких звірів та птахів, гадів та морських потвор були приборкані й приборкуються людським хистом. Язика ж ніхто з людей не може вгамувати: він — зло, що спокою не знає, наповнений смертельною отрутою" (Як. 3, 5-8). Два найбільші та найчастіші гріхи язика — обмова й очорнення.

Що таке обмова?

   Обмова — це руйнування доброго імені й слави ближнього. Та хтось може сказати: «Але це була правда». І правди не можна говорити, якщо вона шкодить славі ближнього. Про шкоди, що їх довершує язик, читаємо у Св. Письмі Старого Завіту: «Удар батогом залишає смугу — удар язиком ламає кістки. Від гострого меча полягло багато, але не стільки, скільки впало від язика» (Сир. 28, 17-18). Коли Христос за кожне пусте слово погрожує Божим судом, то що ж тоді сказати про гріх обмови? Обмовою грішить не тільки той, хто когось обмовляє, але й той, хто радо слухає обмови. Одне правило зазначає: «Хто інших обмовляє, той має злого духа на язиці, а хто слухає обмови, має злого духа у вусі». Не тільки живі люди мають право на добре ім’я і славу, але й померлі. Тому старовинна приказка каже: «Про померлих ... Читати далі »

Переглядів: 1422 | Додав: Gloria | Дата: 09.05.2012 | Коментарі (0)