Головна » 2011 » Серпень » 2 » БЛАГАННЯ ПРО ДОПОМОГУ...
13:23
БЛАГАННЯ ПРО ДОПОМОГУ...


   
Смерть є переходом від одного життя до іншого. Смерті не можливо уникнути бо такою є наша реальність після першого упадку наших прародичів у гріх. Спочатку ми народжуємося, ростем і скріплюємося. Пізніше старіємо і помираємо. Протягом цілої нашої земної мандрівки чинимо багато гріхів, за які рано чи пізно потрібно буде здати звіт. Душа, яка терпить муки очищення у чистилищі вже не може собі допомогти, тому єдиною допомогою залишаються люди котрі ще живуть на землі. Очікуючи допомоги, бідні душі моляться за людей на землі, але не всі люди поспішають з допомогою до душ у чистилищі. Душі, які перебувають у важкому терпінні з одного боку є щасливі, позаяк точно будуть у Божому Царстві, але муки що вони терплять у цей момент не прирівняти з жодними муками на землі.

    Молитви, котрі заносять до Всевишнього люди за ті душі, зменшують їх терпіння у чистилищі. Чим більше людей за них молиться, тим більше душ Бог звільняє з чистилища. Бог навіть зсилає свої ласки на тих людей, які моляться за визволення цих бідних душ.

    Бог дав нам великий дар - любов. Користуючись цим даром, можна зробити багато добра, одне з яких це допомога душам у чистилищі. Любов ніколи не може дивитися на страждання. Вона швидше сама буде страждати, тільки щоб допомогти страждаючим. Жертвенна любов забуває за себе і подає руку допомоги іншому. Подумати тільки, яка це велика сила допомагати померлим.

    Потрібно пам’ятати, що можливо нам самим колись потрібна буде допомога, але Бог може її затримати, через те, що ми не хотіли допомагати душам у чистилищі. Зараз вони можуть тільки просити нас про молитву. Нам потрібно молитися за душі у чистилищі, жертвуючи за них Святе Причастя. Старатися себе умертвляти і відмовлятися від приємностей цього світу заради цих душ, щоб хоч чимось їм допомогти. Бог бачить нашу жертву і з радістю її приймає.

    Краще тепер терпіти і молитися, чим у кращому випадку, довго мучитися в чистилищі. Потрібно молитися за всіх померлих і живих, щоб Бог забрав всіх до Своєї Вічної Слави, в якій всі Святі і Праведні спочивають. 

 
 «СПОВНИВСЯ ЧАС, І ЦАРСТВО БОЖЕ БЛИЗЬКО; ПОКАЙТЕСЯ І ВІРТЕ В ЄВАНГЕЛІЮ». (Мр. 1, 15)
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ігор Посоленик

Переглядів: 758 | Додав: Gloria | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
2 Ігор  
0
Дякую за коментар Марія! На мою думку багато речей які робить людина, якраз походять з її внутрішнього світу. Я думаю більшість людей вже знають що можна робити, а що ні. Зрештою ми не малі діти і завжди бачимо де є добро, а де зло. Тому прикриватися тим що ніби "я чогось не розумію чи не знаю" в деякій мірі смішно. Людина завжди хоче сама себе оправдати за свої вчинки. Я не відкидаю Вашої версії і цілком з нею погоджуюся, але мені здається що багато духовенства починають звертати свою увагу на зовнішню поведінку людини. Я ж у свою чергу хочу зосередити на внутрішній. Хоча тут спірне питання, щодо цієї думки. Ці теми є досить важливими і їх не можна упускати.

1 Maria  
1
Стаття достатньо актуальна,проте звісно розуміння власного ,людського існування потребує глибоких роздумів, змістовного аналізу бібілійних текстів.Апокаліптичні настрої в історії людства приносили більше шкоди,аніж користі.Сучасні секти та різного роду "релігійні рухи" використовують подібні страхи заради обману та збагачення.

Хотілось би звернути увагу автора на той факт,що він багато уваги приділяє роздумам про внутрішній світ людини,проте саме через наші вчинки Бог пізнає нас, чи не слід більше уваги приділити саме мотиваційній частині поведінки людей?

Загалом стаття відповідає моєму розумінню поставленого питання,в ній висвітлюється в загальних рисах труднощі ,з якими стикається людина,коли осягає як розумом так і інтуїтивно власну кінечність.Автор статті безперечно відчуває власне покликання у Божому служінні.

Ім`я *:
Email *:
Код *: