Головна » 2011 » Серпень » 10 » Добро чи зло, яку дорогу обереш ти ?
10:41
Добро чи зло, яку дорогу обереш ти ?

  

    У цілому світі з давніх давен триває велика боротьба між добром і злом. Все почалося з того, як частина ангелів пішли проти Бога і виявили свою гординю. Пізніше сатана через обман спокусив Адама і Єву. Але Бог через свою безмежну любов вигнав наших прародичів з Раю, щоб нам допомогти. Проте, зло на цьому не зупинилося. Воно почало поширюватися дальше: Каїн вбиває свого брата Авеля; Бог через велике зло людей спалює Содом і Гомору; Великий потоп і т.д. Причиною усіх наслідків - гріх. Гріх має велику здатність поширюватися і збільшуватися. Він завдає великої шкоди цілому людству та всьому створеному.

   „Кожний хто чинить гріх, є рабом гріха”. А кожний хто не робить добра, також є рабом гріха. Бездіяльніть тут не можлива. Це щось подібно як на останньому турі виборів президента: той хто взагалі не прийшов на голосування, автоматично віддав свій голос одному з кандидатів. У даному випадку ми віддаємо свій голос дияволу. Людина, яка не хоче слухатись Бога - служить дияволу. Особа, яка думає що нікому не служить - служить дияволу,- тільки не свідома цього. Тут потрібна певна дія, велика боротьба.  Ми повинні змагатися за добро і воювати проти злих діл темряви. Великою допомогою є Ісус Христос, який тяжко страждав і помер, але Воскрес із мертвих, перемігши зло. Він звільнив нас від гріха і показав що за добро потрібно боротися навіть, до смерті.

   Люди перестали боятися всього, навіть Бога. Ми поводимося з Ним ще жорстокіше, ніж ті кати, які розпинали Христа. Тому що ми вже знаємо Його, але ще продовжуєм розпинати. Нам ще за мало Його крові і мук. Хочеться ще... .Так ми поводимось з Богом, який нас любить і прощає!


    Боротьба між добром і злом є свого роду війною, у якій нема спочинку. „Наш Ворог не спить, але постійно чекає кого б пожерти”. Збільшуючи свою любов до Христа, нам потрібно все більше і більше воювати. А зброєю є молитва, піст і милостиня, яка базується на любові. Перемогти зло ми можемо добром. Так як це говорив Св.Апостол Павло: „Але коли твій ворог голодує, нагодуй його; і коли має спрагу, напій його, бо роблячи це, ти нагромаджуєш йому на голову розпалене вугілля. Не дозволь, щоб зло тебе перемогло, але перемагай зло добром” (Рим. 12.29-21)

   Тому заохочую всіх пробудитися зі сну і розпочати боротьбу. Починати потрібно з себе, щоб можна було змінити інших. Ми не можемо просто сидіти і дивитися, як диявол забирає від нас близьких нам людей. Але даруймо один одному правдиву любов і покору та просімо Бога ласки витримати в доброму. Пресвята Євхаристія, живе з'єднання з Богом безпосередньо буде нас кріпити і додавати сили. Тоді Бог при кінці скаже: „Гаразд, слуго добрий і вірний. У малому ти був вірний, поставлю тебе над великим. Увійди в радість пана твого.” (Мт. 25.21).

                                                     „ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПЕРЕМИНАЄ” (I Кор. 13.8).


                                                                                                                             Ігор Посоленик

Переглядів: 1084 | Додав: Gloria | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 yurik  
0
Об'єднаймося з Христом і Його Небесним воїнством Ангелів та виступаймо проти зла...

Ім`я *:
Email *:
Код *: