Головна » 2011 » Серпень » 16 » Як виховуватити дітей...
22:18
Як виховуватити дітей...



    Бог сильно любить дітей. Це видно по діях і розповідях Ісуса Христа. Ось наприклад: „ Ісус покликав дитину, поставив її серед них і каже: „Істинно кажу вам: Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти не ввійдете в Небесне Царство...Хто приймає дитину в моє ім'я, той мене приймає...” (Мт. 18, 2-5).

  Без дитини не може бути майбутнього. Найважливішу роль у вихованні дитини відіграють їхні батьки. Бо від самих початків вони вирішують, що можна робити дитині, а що ні. Від батьків залежить, чи буде їхня дитина молитися і ходити до Церкви. І тут важливим є приклад. Якщо мама і тато живуть справжнім християнським життям, у цьому ж дусі формують своїх дітей. Оскільки батьки несуть відповідальність за своїх дітей, повинні вчити їх любити Бога і будувати своє життя на Його волі. У таких християнських сім'ях, часто перебуває розуміння один до одного. Діти слухаються своїх батьків, а ті в свою чергу прислухаються до дітей: Спільно ходять до Церкви, практикуючи часто Святу Сповідь і Пресвяту Євхаристію. Вдома разом перебувають на молитві і на розважанні Святого Письма. Коли переживають будь-які труднощі, які у всіх людей бувають, то вміють їх долати, жертвуючи собою заради ближнього. Така сім'я, вміє спільно молитися, працювати, вчитися, відпочивати. Одними словом жити в любові. У такій сім'ї постійно перебуває Боже благословення.

                                                 

   Діти переважно живуть за прикладом батьків. Якщо хтось хоче добра і щастя для своєї дитини, то повинен її вчити жити з Богом, постійно приводити свою дитину до Церкви. Бо в Церкві можна виховати свою дитину правильно. Там проводиться катехизація дітей і підготовка до першого урочистого Святого Причастя. Є багато спільнот таких як Марійська і Вівтарна дружини – це діти, які прислуговують у Церкві. Дівчата тримають фани, помагають прибирати та підготовляти Храм до різних свят і празників, а хлопці біля Вівтаря допомагають Священикові. Останнім часом все більше і більше починає розвиватися спільнота аніматорів. Це молоді хлопці і дівчата, які провадять веселі канікули з Богом для дітей та підлітків, під проводом Священика та мають свою програму в яку входить молитва, читання духовної літератури, ігри, перегляд християнських фільмів, танці, цікаві конкурси екскурсії по святих та відпустових місцях і інше. Одними словом весело проводять час з Богом і вчать інших так робити. Також при Церквах організовують дитячі хори у яких діти можуть розвивати свій талант і співати на Славу Божу. В  Церкві проводять літні табори з яких діти пізніше не хочуть їхати додому, бо дуже цікаво відпочивають. Є різні християнські школи. Вертепи, спільна коляда, та організація різних цікавих заходів. При Церкві дитина завжди буде мати хороших друзів.

   Життя в Церкві є якраз продовженням виховання дитини. Батьки закладають фундамент, скеровують своїх дітей у правильному напрямку, пізніше починається їхнє самовиховання. З яким товариством проводили час на початку з таким проведуть своє життя до кінця. А в Церкві якраз хороші друзі, молоді хлопці і дівчата.

   У майбутньому з таких дітей виростуть великі творчі люди, які будуть займати високі посади у державі і спільно провадити її до процвітання. З християнської дитини буде, відповідальний лікар, вчитель, політик, економіст, спортсмен, або навіть просто хороший батько чи мати. Отже для того щоби діти були щасливими, а батьки щасливими за своїх дітей, потрібно жити з Богом, а Бог постійно перебуває в Церкві.


Переглядів: 966 | Додав: Gloria | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: