Головна » 2011 » Квітень » 13 » Програма беатифікації Слуги Божого Івана Павла ІІ
09:44
Програма беатифікації Слуги Божого Івана Павла ІІ


        У Ватикані оприлюднено попередню програму молитовних заходів з нагоди беатифікації Слуги Божого Івана Павла ІІ. Ця важлива в житті Церкви подія відбуватиметься у 5 етапів.

        1. Напередодні беатифікації, у суботу, 30 квітня 2011 р., на Чірко Массімо – залишках античного іподрому в історичному центрі Риму, о 20:30 місцевого часу розпочнеться молитовне чування, організоване Римською дієцезією, яку Слуга Божий Іван Павло ІІ очолював як Єпископ Риму. Молитву проведе кардинал Аґостіно Валліні, Вікарій Святішого Отця для Римської дієцезії, а Папа Бенедикт XVI єднатиметься з вірними за посередництвом телемосту.

        2. У неділю, 1 травня, о 10-й годині на площі Святого Петра у Ватикані Вселенський Архиєрей Бенедикт XVI очолить Службу Божу, під час якої здійснить обряд беатифікації. Префектура Папського Дому ще раз пригадує, що для участі в богослуженні не потрібно жодних квитків. Однак, доступ на площу та довколишні території контролюватиметься органами громадської безпеки.

        3. Вже 1 травня, одразу після завершення беатифікації вірні матимуть можливість вшанувати мощі нового блаженного. Вони будуть виставлені в базиліці Святого Петра перед головним вівтарем аж до вичерпання потоку паломників.

        4. У понеділок, 2 травня, о 10:30 місцевого часу кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, на площі Святого Петра відслужить подячне Євхаристійне богослуження.

        5. Не матиме, натомість, прилюдного характеру перезахоронення тіла блаженного Івана Павла ІІ у каплиці святого Севастіана, що у Ватиканської базиліці.

Переглядів: 583 | Додав: Gloria | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: