Головна » 2011 » Липень » 26 » СПІЛЬНЕ ЖИТТЯ У ПРАВДИВІЙ ЛЮБОВІ...
18:54
СПІЛЬНЕ ЖИТТЯ У ПРАВДИВІЙ ЛЮБОВІ...


На самому початку, як Бог творив землю, шостого дня Він створив чоловіка і дав йому в поміч жінку: « І створив Бог людину на Свій образ; на Божий образ сотворив їх. І благословив їх Бог і сказав їм: Будьте плідні й множтеся і наповняйте землю та підпорядковуйте її собі» (Бут. 1.27-28).

Від самих початків видно як Бог любить людину і піклується про неї. Також від самого початку чоловік і жінка живуть разом, мають певне майно, яке Бог їм подарував. У наш час, через таїнство вінчання, подружня пара прийняла Божу любов, в них замешкала Божа любов, яка підняла вище людську любов. Тайна вінчання з’єднує людське і Боже. Це Бог їх зв’язав, Бог є присутній. Людська любов очищена, з’єднана і проникнена благодаттю Божою. Тому в шлюбі люблять людською любовю, але і починають любити один одного Божою любовю, а Божа любов коли любить, то любить вічно. Тому подружжя приймає велику тайну, Святу Тайну. Ні один гріх не є просто приниженням моральної норми, але це пряма образа Божої любові, бо в Тайні Подружжя завжди є присутній Бог, і в цій любові Божій є плід – дитина. Гріх повністю руйнує цю любов. Коли вони разом розмовляють, їдять, чи виконують буденні справи, Бог є присутній і постійно єднає їх своєю любов’ю. Ми повинні поважати Бога, і його великий план любові, це є найглибше і найвище – це Тайна Вінчання. Подружні пари це часто не усвідомлюють. Не просто так перед святою Тайною Подружжя молодята мусять пройти певний курс катехизації, але вона мало допоможе, коли вони майже ніколи не ходили до церкви, а ще більше не сповідалися та не приймали Бога у Пресвятій Євхаристії. Таким людям є важко пояснити, яку шкоду завдає гріх, бо вони не розуміють що таке гріх, і яку образу він завдає Богові.

Гріхи проти подружньої чистоти відкрито ображають Божий план, Божу любов. Любов Божа поставила подружню любов вище. Бог підняв своєю любовю людську на високий рівень. Щоб чоловік і жінка могли жити в подружній чистоті потрібно постійно просити Святого Духа про просвітлення і допомогу. Це все зв’язано з дарами Духа Святого. «Чоловік і жінка! Ви не одні! Віддайте славу і почитайте Того, Хто дав Вам таку велику любов». Це не є проста подія в суботу у гарних місцях, у красивих одежах, але це Тайна до смерті, це постійна праця, формація над собою. Ніхто не може звільнити подружню пару від обов’язків дотримання подружньої чистоти. Це постійний стан і постійна благодать. Неможливо дотримуватися подружньої чистоти без молитви, без благання. Подружня пара постійно повинна бути з Духом Святим. Коли Ти будеш стикатися з труднощами, тоді найкраще Тебе зрозуміє Бог. Він ніколи нас не кидає. Потрібно кожен день вчитися і молитися, щоб перестрибнути таку планку труднощів.  Подружня чистота є необхідною, бо це дорога просвітлення. Потрібно поважати те, що є Божим. Бог зійшов до них, і в них перебуває (подружній парі), і вони мають ордер благодаті. У подружжі любов оздоровлена, зцілена і освячена Божою любов’ю. Разом з тим, вони віддаються один одному, і дарують один одному себе. Це є поєднання і об’єднання двох людей cкріплених Божою ласкою і Божою любов’ю. Подружня чистота не означає збереження, але включає інтимні сексуальні акти. Це  дарування любові, вдосконалення любові. Подружня любов може бути доведена до кризи, коли не правильно використовувати статеві акти. Подружні акти – це не стримання, але вони є обов’язковими, щоб дати життя і вдосконалити любов. Сексуальні акти потрібно дотримуватися правильно. Це не є щось їхнє (подружньої пари), це не є тільки якесь фізіологічне явище, але ця подружня любов є чимось високим, тому дії у ній є чимось великим. Це не є просто якась пристрасть, але сексуальність мусить бути людською. Аморальний секс робить людина, та це не є людські дії. Людина має дух і душу, тобто щось більше чим будь-яка тварина. Наше тіло має Христа. Тіло виражає особистість людини, відкриває правдивість людини, вказує хто така людина. Людина є образом Божим. Особистість – це є дух. Об’єднуються духи, створені духи одної і іншої сторони, які виражаються через наше тіло. Тіло – це не є засіб подружніх стосунків, але вся людина. Тут є атмосфера радості і вдячності. Подружня постіль це є святиня. Це означає взаємне дарування, радісне взаємне дарування. Подружній акт не є тільки щоб ти зробив щасливим свою половинку, але це дарування любові. Жінка не може казати: « Я народила йому дітей, що він ще від мене хоче?». Але це є щось сакральне, велике благословення, дарування любові. Стримання в подружньому житті є можливим, але потрібна згода обох. В подружжі важливим є жертва.


         Багато людей дивляться на деякі подружні пари і бояться приступати до Тайни Вінчання, через невдачі. Цим вони хочуть добра один для одного. Вони собі дають природню клятву. І ми вірні живемо в такій атмосфері, але це не означає, що Церква так живе і в цьому проповідує радість та любов. Основа шлюбу – любов. Не можна дати шлюбу, якщо нема любові. «Скільки ви разом? Коли ви вирішили вінчатися?» Це приблизно показує причину, чому вони хочуть вінчатися. Любов є єдиною причиною, і ніякі інші причини. Коли є така любов, то чому не дозволити щоб туди увійшла Божа любов? Чому б їх не коронувати? Тут проблема! Коли такі  люди бачать велику відповідальність шлюбу, його обов’язки, чому б їм не дати трохи часу пожити разом, а потім вони б підготували себе до цього обов’язку? Відповідь проста: ЦЕ НЕМОЖЛИВО!!! Не можна розділяти Божу любов! Вони (подружня пара) починають жити разом в шлюбі. Не можна вступати в статеві стосунки без шлюбу. Ті, які вінчалися, тим самим установили умови жити так, наче їх і не було. Це є гріховне становище, і не можна уділяти святу тайну у таких гріхах. Шлюб для проби є НЕ можливим - це гріх. Коли втрачаємо відчуття гріха, втрачаємо відчуття Бога. Чому людина втрачає чуття бачити, що є гріхом, а що ні? Тому що людина втрачає смисл Бога.

         Отже, діти є плід любові батьків. Потрібно нагадувати, що подружжя є співучасниками Божої любові. Це не є просто фізіологічний акт, не лише тіло, але це співучасть у любові. Подружжя передає Божу любов, яка є творячою,  і вона дає життя. Подружня пара повинна бути відкрита для Божої любові. Дух і тіло не може розриватися в подружжі. Контрацепція розділяє ці дві нероздільні частини. Людина онтологічно є з’єднана, і те що є злом, ніколи не може бути добром. Найчастіші гріхи в подружжі це гріхи нечистоти. А гріхи відчуваються совістю, яку потрібно виховувати з Божим планом. Тим планом є БОЖА ЛЮБОВ!!!


                                                                                                                           Ігор Посоленик

Переглядів: 1766 | Додав: Gloria | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Ігор  
0
Дякую! Головне щоб Богові на славу. Правильно, без жертвенної любові ніяк!

1 Марічка  
0
Дуже гарна стаття Ігоре)) Подружня любов- це жертовна любов. smile

Ім`я *:
Email *:
Код *: