Головна » 2011 » Червень » 13


        «Святий Дух – це, передовсім, Дух Творець, тому, отже, П’ятидесятниця є святом сотворення», – на це звернув увагу Папа Венедикт XVI, проповідуючи під час Служби Божої з нагоди празника П’ятидесятниці, яку він очолив 12 червня 2011 р. вранці в базиліці Святого Петра у Ватикані.

        Святіший Отець зазначив, що особливістю цього свята є те, що воно позначає цілковите сповнення пасхального таїнства. В той час, як про подію П’ятидесятниці нам розповідає Книга діянь Апостолів, Літургія супроводжує цю розповідь уривками 103 Псалма, який є піснею хвали, якою все творіння прославляє Духа Творця. «Цим, – сказав Венедикт XVI, – Церква хоче сказати нам наступне: Дух, Яким сотворені всі речі, та Святий Дух, Якого Христос зіслав від Отця на спільноту учнів, є одним і тим самим, отож – сотворення та відкуплення належать один до одного та, в глибині, становлять єдине таїнство любові та спасіння». Для нас, християн, – вів далі Папа, – світ є плодом Божої любові, а тому Бог не є чужим і далеким, Він об’являється та має обличчя.

        На це вказують друге читання та Євангельський уривок. Святий Павло навчає, що Святий Дух є Тим, хто дає нам розпізнати, що Христос є Господь. ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: Gloria | Дата: 13.06.2011 | Коментарі (0)