Головна » 2012 » Квітень » 24 » Що таке соціальні мережі і чому вони такі популярні?
20:27
Що таке соціальні мережі і чому вони такі популярні?

    Людина є створінням Божим і вона комунікативна. Люди завжди прагнули спілкуватися одне з одним, і сьогодні багато хто робить це користуючись соціальними мережами. Але що варто знати про цей винахід?

    Протягом останніх кілька десятків років людство, як і колись швидко розвивається та знаходить ще більше нових можливостей для покращення свого комфорту у житті. Це особливо проявляється у спілкуванні людей. Розмова віч-на-віч та листи існують від початку, коли існують люди. При розмові віч-на-віч ви можете вираз обличчя і жести співрозмовника та вловлювати тон його голосу. Але є недолік, обидва співрозмовники мають зустрітися.

    Лист передає теплоту і особисте зацікавлення, але вимагає часу написання і досягає адресата лише через декілька днів.

    Тепер перейдемо до сучасності наших днів. Електронна пошта є доброю тим, що повідомлення легко створити і воно швидко досягає адресата, проте часто не передаються емоції, або їх можна неправильно зрозуміти. 

     І тут з'являються соціальні мережі, які на думку декого, можуть витіснити  усі інші види спілкування. Існують сотні соціальних мереж, але найпопулярнішою є "Facebook", котра налічує близько 800 мільйонів користувачів. У журналі «Times» говориться: «Якби Facebook була країною, вона була б третьою за кількістю населення після Китаю та Індії».

    Що таке соціальна мережа і чому вони такі популярні?

    Соціальна мережа – це веб-сайт, який дозволяє тим, хто зареєстрований, спілкуватися з вибраною групою друзів, і це один з кращих способів підтримувати зв'язок. Через соціальну мережу дуже зручно показувати фото з подорожей чи відпочинку. «Писати листи є вже не модно і на це йде надто багато часу" - говорить дехто, - "Роздруковувати фотографії дорого».    Щоб дзвонити також потрібно виділити багато часу і можна говорити лише з одною людиною, яка навіть може не мати на це часу. А на електронні листи сьогодні вже мало хто відповідає, та якщо й відповідає, то через декілька днів. У соціальній мережі ми просто пишемо коментар про свої справи, а друзі відписують і розповідають про їхній день. Ми дізнаємося про все тільки увійшовши в мережу.

    Отже спілкування через соціальні мережі має певні переваги, а також і свої недоліки. Cпілкування в соціальних мережах впливає на наше приватне життя. «Не бракує гріха в многомовності, а хто стримує губи свої, той розумний».

    Люди часто є настільки відкритими, що навіть не помічають небезпеки, яка ховається за всією детальною інформацією, яку вони викладають. Дані профілю, фотографії, оновлення статусу є короткі повідомлення до всіх, хто є у списку друзів. Коли особа отримує доступ до чужої особистої інформації чи номера телефону, то є ризик стати жертвою домагання або залякування, а персональні дані особи можуть бути використані у злочинних цілях.

    Проблеми виникають через необачність. Люди часто самі себе налаштовують на небезпеку. У таких випадках краще приховувати свою інформацію та обмежити своє коло з малознайомими особами певною конфіденційністю. 

    Одним із негативних факторів соціальної мережі це є дорогоцінний час, який вона в нас може відбирати і відвертає увагу від важливіших справ. Чим більше знайомих, тим більше часу тратиться на розмови. Через мережу випливають різні непорозуміння у сімях і не тільки. Люди в цей момент знаходять собі іншого Бога, рукотворного і йому поклоняються.

    Спілкування в інтернеті впливає на нашу репутацію! Зайшовши на сайт, люди часто втрачають здоровий глузд. Вони говорять те, що за інших умов не сказали б. Одне необдумане повідомлення – і добру репутацію втрачено.

    Подивіться на свою сторінку очима інших людей. І запитайте себе: «Чи хотів би я, щоб мене сприймали саме таким? Що можна подумати про мене, глянувши на розміщені фотографії?» «Любитель пофліртувати? Сексуальний? Гультяй?»

    А якщо на мою сторінку зайде роботодавець, чи так я б хотів виглядати в його очах? Чи мої фотографії відображають мої цінності?

    Іти нога в ногу з розвитком суспільства та новітніх технологій можна і навіть потрібно, але кожний мусить бачити що приносить користь, а що віддаляє від Бога. Потрібно пам’ятати: У світі панує добро і зло, але свою увагу треба звернути на Вічне і Найбільше добро, яким є Бог, щоб можна було сказати разом зі святим Апостолом Павлом « Живу вже не я, але живе Христос у мені ».

 

Ігор Посоленик

Переглядів: 1425 | Додав: Gloria | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: