Головна » Архів матеріалів

        «Дорогі брати та сестри, шість років тому ми зустрілись на цій площі, щоб відслужити похоронні молитви за Папу Івана Павла ІІ. Великим був біль від цієї втрати, але ще більшим був сенс незбагненної благодаті, яка огорнула Рим і цілий світ: благодать, яка була немовби плодом усього життя мого дорогого попередника і, зокрема, його свідчення у терпінні. Вже того дня ми чули, як поширювався приємний запах його святості і Божий народ багатьма способами виявляв свою пошану до нього. Тому я забажав, щоб, дотримуючись необхідних церковних правил, справа його беатифікації могла відбутись з можливим пришвидшенням. І ось, настав цей очікуваний день, він прийшов швидко, адже так було до вподоби Господеві: Іван Павло ІІ є блаженним», – цими словами розпочав свою проповідь Вселенський Архиєрей Венедикт ХVІ. Папа пригадав, що Іван Павло ІІ надав цій другій неділі Пасхи назву Неділі Божого Милосердя, а також саме в надвечір’я тієї неділі 2005 року він віддав свого духа у руки Небесного Отця – це головні причини того, чому саме цей день був обраний для його беатифікації, а також те, що сьогодні є перший день травня, місяця, який в особливий спосіб присвячений Пречистій Діві Марії, а також день літургійного спогаду Святого Йосифа робітника.

        «Блаженні ті, які, не ... Читати далі »

Переглядів: 758 | Додав: Gloria | Дата: 01.05.2011 | Коментарі (1)

        Урочиста беатифікаційна Служба Божа, яку на площі Святого Петра у Ватикані очолив Папа Венедикт XVI, закінчилася проказуванням молитви «Царице Неба» та Апостольським благословенням. А перед цим, після Святого Причастя, Святіший Отець привітав паломників французькою, англійською, німецькою, іспанською, португальською, польською та італійською мовою. З окремим словом він звернувся до офіційних державних делегації, до ієрархів та всіх, хто прибув до Риму на ці святкування. В богослуженні брала участь й українська делегація, яка представляла центральну владу та міста, які приймали Івана Павла ІІ у 2001 році. Промовляючи італійською мовою, Папа висловив вдячність також і усім тим, хто доклав титанічних зусиль для організації та перебігу цієї беатифікації, забезпечуючи її спокійне та безпечне проведення.

        «Якнайгарачіше вітаю всіх паломників, зібраних на площі Святого Петра, на довколишніх вулицях і в різних місцях Риму, та всіх тих, які з нами єдналися за посередництвом радіо та телебачення, керівники та працівники яких не шкодували зусиль, щоб дати можливість також і тим, хто далеко, стати учасником цього великого дня, – сказав Венедикт XVI. – Складаю особливі вітання хворим та похилим віком, до яких новий блаженний пе ... Читати далі »

Переглядів: 603 | Додав: Gloria | Дата: 01.05.2011 | Коментарі (0)

Христос Воскрес!

        Прийміть найщиріші вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння!

У житті кожного християнина Великдень - свято особливо шановане та величне. І не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри - над безнадією.

        Великодні дні зазвичай спонукають усіх віруючих по-новому побачити й відчути себе в світі, оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще - бути добрішими, милосерднішими, терплячішими, благороднішими один до одного. Звісно, ці прості вимоги до кожного християнина - дуже мізерні в порівнянні з тією пожертвою, яку поніс Спаситель Ісус Христос заради порятунку людства від гріхів. Але, як переконує Святе Письмо, будь-яка добра справа, зроблена однією людиною на користь іншої, є гідною в очах Господніх і з часом обов’язково воздасться їй сторицею. Пам’ятаймо про це повсякчас і повсюди!

       Пасхальні дні - це й час віддати шану всім тим, кого немає серед живих, хто, залишивши нам сво ... Читати далі »

Переглядів: 693 | Додав: Gloria | Дата: 24.04.2011 | Коментарі (2)

        «У першу чергу, греко-католик – це християнин, який народився чи став ним у Свято-Володимировому хрещенні. Тому ми кажемо, що Греко-Католицька Церква – це Церква, яка зберігає ту традицію Київського християнства. Можливо, ця традиція поки що не до кінця усвідомлена».

        Про це Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав сказав у інтерв’ю газеті «День», у відповідь на запитання журналіста, що означає бути сьогодні греко-католиком в Україні.

        Водночас Предстоятель Церкви підкреслив, що греко-католик зберігає цю традицію зі вселенським християнством: «Маю на увазі, сопричастя з наслідником Апостола Петра – Папою», – наголосив Блаженніший Святослав. 

        На думку Глави УГКЦ, греко-католик як громадянин України – це той, хто є українцем. «Це я осмислив у діаспорі. Українська ідентичність нашої Церкви завжди була для нас благословенною, водночас – певним викликом», – зазначив Блаженніший і додав, що УГКЦ завжди чувала над самобутністю нашого народу: «У певних моментах була чи не єдиним голосом, який говорив від імені зневаженого, упослідженого народу. Якщо ми пригадаємо «весну народів» у Авс ... Читати далі »

Переглядів: 630 | Додав: Gloria | Дата: 23.04.2011 | Коментарі (0)


        18 квітня з благословення отця-ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії протоієрея Олександра Левицького і на запрошення отця мітрата Івана Репели семінарійний ансамбль   «Gloria» спільно з Молодіжним Хором у храмі св. влмч. Параскевії провели Хресну Дорогу для учнів СЗОШ №6

        Юні хористи від щирого серця та з духовним переживанням старалися зосередити увагу учнів на стражданнях Ісуса Христа. Хресна Дорога супроводжувалась духовною музикою, та співом братів-семінаристів.

        На завершення розважань о. Іван Репела виголосив повчальну проповідь і склав слова щирої подяки дирекції школи, Молодіжному Хору і братам-семінаристам за спільну молитву.

Переглядів: 628 | Додав: Gloria | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 »