Головна » Архів матеріалів

       

        Празник торжественного в'їзду Ісуса Христа до Єрусалима належить до найдавніших празників у Східній Церкві. Свідчення про його святкування сягають III століття. Святкування цього празника почалося в Єрусалимі і невдовзі стало празником усієї Східної Церкви.

        Тріумфальний в'їзд Ісуса Христа в Єрусалим — це велике торжество, в якому народ виявляє спонтанну радість і прославляє Господа Бога. Христові учні та народ вітали Христа з нагоди Його божественної перемоги над смертю — воскресіння Лазаря (Йо. 12, 17). Вони славили Бога також за всі бачені ними Його чуда (Лк. 19, 39). . 

        У цей урочистий момент, всіма оспівуваний та прославлюваний, Христос тримається скромно: так Він поводився завжди і цього навчав інших (Мт. 11, 27-30). Він їде на скромному осляті, як це пророкував пророк Захарія (9, 9). 

        Ікона передає зворушення народу, який стрічає Христа з пальмами та оспівує Його. Деякі стелять перед Ним, як вияв пошани, свою верхню одежу, інші зрізають пальмові гілки, щоб простелити їх перед Христом (Мт. 21, 8). Часом, щоб не роз ... Читати далі »

Переглядів: 652 | Додав: Gloria | Дата: 16.04.2011 | Коментарі (0)

        13 квітня 2011року Божого з благословення отця-ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії протоієрея Олександра Левицького семінарій ний ансамбль «Gloria» відвідав загальноосвітню школу I-III ст.. для дітей з вадами розвитку. Семінаристи принесли в цю школу велику радість.

        На початку Хресної Дороги о. Юрій Павлюк виголосив проповідь, підготувавши дітей до розважання над Страстями Христовими. Брати-семінаристи від щирого серця та з духовним переживанням старалися зосередити увагу дітей на стражданнях Ісуса Христа. Хресна Дорога супроводжувалась духовною музикою.

        На завершення директор школи висловила слова щирої подяки, і запросила семінарист ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 638 | Додав: Gloria | Дата: 14.04.2011 | Коментарі (0)


        6 квітня 2011року Божого з благословення отця-ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. св. свящмуч. Йосафата прот. Олександра Левицького студенти-семінаристи провели розважання над Страстями Христовими у військовій частині ВВМВСУ Івано-Франківська. Присутні були офіцери та військовослужбовці даної частини. 

        Диякон ВасильІлик, префект семінарії, виголосив проповідь на тему: «Існувати – означає бути любленим. Людина як створіння, що здатне прийняти Божу любов і брати участь у спілкуванні з Ним».

        Ці роздуми були спрямовані на те, щоб присутні застановилися над важливістю Христового відкуплення у відношенні до кожної людської особи.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 644 | Додав: Gloria | Дата: 13.04.2011 | Коментарі (0)


        У Ватикані оприлюднено попередню програму молитовних заходів з нагоди беатифікації Слуги Божого Івана Павла ІІ. Ця важлива в житті Церкви подія відбуватиметься у 5 етапів.

        1. Напередодні беатифікації, у суботу, 30 квітня 2011 р., на Чірко Массімо – залишках античного іподрому в історичному центрі Риму, о 20:30 місцевого часу розпочнеться молитовне чування, організоване Римською дієцезією, яку Слуга Божий Іван Павло ІІ очолював як Єпископ Риму. Молитву проведе кардинал Аґостіно Валліні, Вікарій Святішого Отця для Римської дієцезії, а Папа Бенедикт XVI єднатиметься з вірними за посередництвом телемосту.

        2. У неділю, 1 травня, о 10-й годині на площі Святого Петра у Ватикані Вселенський Архиєрей Бенедикт XVI очолить Службу Божу, під час якої здійснить обряд беатифікації. Префектура Папського Дому ще раз пригадує, що для участі в богослуженні не потрібно жодних квитків. Однак, доступ на площу та довколишні території контролюватиметься органами громадської безпеки.

        3. Вже 1 травня, одразу після завершен ... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: Gloria | Дата: 13.04.2011 | Коментарі (0)

       

        9 квітня 2011 року, в катедральному храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Буенос-Айрес (Аргентина) Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, очолив Акафіст до Пресвятої Богородиці. Співслужили з Блаженнішим: Єпископ-емерит Владика Михайло (Микицей), Єпископ-помічник Архиєпископства м. Буенос-Айрес для вірних римо-католицького обряду монс. Луїз Альберто Фернандез, Єпископ єпархії Святого Григорія для вірмен монс. Вартан Вальдір Богосян, Єпископ єпархії Святого Шарбеля в Буенос-Айресі для маронітів монс. Шарбель Георгій Мері, Єпископ Апостольської екзархії для вірних мелхітів греко-католицького обряду монс. Абдо Арбач, секретар Апостольського нунція в Аргентині монс. Роберто Мерфі, адміністратор єпархії Покрови Пресвятої Богородиці о. Луїз Глинка, представник Української Православної Автокефальної Церкви в Аргентині о. Вадим Дробниця та єпархіальні священики. Рівно ж на спільній молитві у храмі численно зібралися монашество, представники культурно-просвітницьких організацій, державних структур і вірні. 

        По завершенні Акафісту в парафіяльному салоні відбулася зустріч-конференція Блаженнішого із вірними єпархії. До слова, серед інших, було запрошено: Посла України в Аргентинській республіці п. ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: Gloria | Дата: 11.04.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 »