Головна » Архів матеріалів

 

        Не багато знаємо про життя святого Миколая. І навіть те, що знаємо, повите різними легендами. Знаємо, що святий Миколай довгі літа був єпископом у Мирах, провінція Лікія, у Малій Азії. Він брав участь у Першому Вселенському Соборі (325) у Нікеї. Помер близько 345 року. Усе своє життя присвятив справі милосердя для душі й тіла. Тож ще за життя називали його батьком сиріт, удів і бідних. Після смерти Господь Бог прославив його даром творення чудес, і тому він отримав імення великого чудотворця. Славні чуда були якраз головною причиною його швидкого й широкого культу. 

        Культ святого Миколая починає поширюватися від часу, коли цісар Юстиніян І (527-565) збудував на його честь церкву в Царгороді. Єрусалимський канонар з VII ст. 6 грудня каже: "Пам'ять Миколая, єпископа одного великого города". Усі грецькі місяцеслови з IX століття мають його празник. Цісар Мануїл Комнен (1143-1181) державним законом приписав святкувати святого Миколая 6 грудня. З Візантії його культ поширюється по цілому світу. Найдавніший життєпис святого Миколая походить з IX сторіччя. 

        На Заході папа Миколай (858-867) — перший папа з цим імен ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: Gloria | Дата: 17.12.2011 | Коментарі (0)


   Бог створив людину чоловіком і жінкою, на свій образ і подобу, та покликав до любові. Покликання до любові – це покликання до чистоти. Всі люди мають жити у чистоті, відповідно до свого стану. Апостол Павло, говорячи про чистоту, називає її передумовою життя з Богом: "У чистоті міститься велике світло, радість, мир і терпіння.” Чистота породжує любов, а недотримання чистоти є причиною відсутності любові, - навчав Іван Золотоустий.

   Дошлюбна чистота є дотриманням у взаємних стосунках хлопця і дівчини стриманості, яка необхідна для нормального розвитку особистості, пізнання одне одного. Кожний статевий акт повинен здійснюватися лише у подружжі. Нечистота деформує розум і остаточно веде до розпачу. Коли людина забуває про свою власну гідність, вона опускається нижче тварини і стає сексуально – не контрольованою. І тому статеві стосунки стають вершиною, до якої прикута вся увага людини, а тому особи прикладають менше зусиль і часу, щоб взаємно пізнати особистість одне одного, характер, цінності. На другий план відходить розмова, спільна праця, молитва, наука. Спільний час обмежується тільки до статевих актів. На жаль, аж після одруження молоді пари починають розуміти, що змарнували час, який мали на пізнання один одного, на зміну себе самого. Внаслідок цього вони розча ... Читати далі »

Переглядів: 962 | Додав: Gloria | Дата: 29.11.2011 | Коментарі (0)


   24 листопада, з благословення ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата прот. Олександра Левицького, у семінарійному храмі відбулася посвята нових членів Братства свщмч. Йосафата. Таким чином розпочалося святкування храмового свята Івано-Франківської Духовної Семінарії.

   Після цього присутнім було представлено короткий концерт за участю гурту «Gloria» у якому розповідалось про життя святого Йосафата та його геройську жертвенність заради об’єднання Церкви Христової  та спасіння людей.



Переглядів: 622 | Додав: Gloria | Дата: 25.11.2011 | Коментарі (0)



«У часі, коли людство відкинуло Отця, що на небі, Христос прийшов у світ, аби просвітити його». ... Читати далі »

Переглядів: 676 | Додав: Gloria | Дата: 15.11.2011 | Коментарі (0)

  



   Кожна людина, яка живе на землі від народження розвивається і досягає зрілого стану, коли починає розуміти ким вона хоче бути по професії. Спочатку людина навчається, згодом планує піти кудись на роботу, хоче одружитися, мати дітей, та багато іншого.. Вона собі складає план на ціле своє життя. Але якщо у житті людини починається прогресувати будь-яка хвороба, особливо важка хвороба, людина забуває про усі свої плани які вона складала і хоче тільки одного, бути здоровою.

  Маючи кровотечу жінка, яка нездужала більше як 40 років з вірою доторкнулася до Ісуса і зразу стала здоровою. Коли ж у нашому житті приходить хвороба ми впадаємо у відчай, нерозуміючи чому так є. Але уявіть собі на хвилинку, що нам прйдеться нездужати 40 років, напевно нас охопив би великий страх.

  Хвороба для людини має лікувальний характер. Часто коли ми є хворими, звертаємося по допомогу до Бога. Звичайно є і такі, які ще більше нарікають на Бога, та на бл ... Читати далі »

Переглядів: 759 | Додав: Gloria | Дата: 09.11.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 19 20 »