Головна » Архів матеріалів

Мало - бачити. Мало - розуміти.

Треба любити. Немає загадки таланту.

Є вічна загадка любові.

                                         (Г.Тютюнник)


    З чого мають починатися людські відносини? Чи має бути у них любов? Звичайно, що так. Будь-які стосунки мають будуватися на любові. Неважливо, чи ви просто знайомі, чи ви стали друзями, чи завтра ви одружитесь, важливо, щоб у вашому серці завжди була любо ... Читати далі »

Переглядів: 2863 | Додав: Gloria | Дата: 08.02.2012 | Коментарі (1)


   Сповідь – це один з найбільш відповідальних моментів у житті кожного християнина. На сповіді насамперед ми повинні бачити Христа як Цілителя, який виправляє пошкоджені місця та оновлює життя. Це таїнство слід розглядати не в юридичних категоріях, а в терапевтичних. Насамперед це – таїнство зцілення. У сповіді ми шукаємо чогось набагато більшого, ніж тільки зовнішнього звільнення від вини, понад усе ми прагнемо духовного зцілення наших застарілих душевних ран. Йдемо до Христа не лише з окремими гріхами, а й з усвідомленням факту глибокої гріховності в середині. Саме від цього маємо понад усе просити нас зцілити. 

   Багато хто надає у сповіді  найбільшого значення діям священика, його словам, поради і підтримки, і якщо священик не говорить чогось визначного чи вражаючого, люди схильні вважати, що нічого або майже нічого не досягли. Або ж вони переоцінюють іншу сторону те, що роблять вони самі. Їм здається, що вони мають бути схвильовані на емоційному рівні, приділяють увагу власним зусиллям. Але насправді найважливішою є дія Бога. Священик – лише свідок перед Богом, «Господній служитель». Якщо ско ... Читати далі »

Переглядів: 1470 | Додав: Gloria | Дата: 31.01.2012 | Коментарі (0)

   

   Думаю, кожен із нас звернув увагу на те, що серед нас є багато людей, які мають різні хвороби. Коли ж поглянути правді в очі, то маємо зізнатись, що кожен з нас має якусь хворобу. На думку святих отців є дуже важливо розуміти духовне значення хворіб. Бо ж Господь, посилаючи нам недуги, дає можливість бути подібними до великих аскетів і подвижників, котрі ради Бога брали на себе різноманітні подвиги. Ми ж через свої лінощі і слабодухість не відважуємось братися за такі подвиги. Ще інша причина, що часто беручись за подвиг, який "самі вибрали”, впадаємо в горді думки про себе. Хворобу ми не вибираємо, вона вибирає нас. Це є своєрідний подвиг, отриманий з самих рук Божих.

   Дуже часто нам немає потреби й шукати, чим саме дана хвороба служить для нашого спасіння. Як правило, ніхто ніколи цього не зможе до кінця зрозуміти. Одному хвороба дана Богом як покута, іншому – щоб застановився, ще іншому – як застереження від біди, в яку потрапив би, коли б був здоровий, а ще комусь, щоб проявив своє терпіння, для когось знову ж, щоб позбутись якоїсь пристрасті – для кожного з нас є якась особлива причина. Часто буває і так, що різні мотивації і причини є переплетенні.

   Ча ... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: Gloria | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

 

    1. Перш ніж любити інших, необхідно навчитися поважати самих себе. Хто не поважає   себе, не може любити.

    2. Не можемо плутати любов з почуттями чи емоціями. Правдива любов – це плід дисципліни та особистого тренування.

    3. Не можна змішувати любов з власністю. Горе тому, хто хоче оволодіти іншим Божим сотворінням.

    4. Любов – це вияв зрілості. Вона з’являється після того, як людина пройшла довгий шлях особистого розвитку.

    5. Не можна плутати любов із залежністю від іншої людини, з потребою підтримки, з   страхом одинокості, з комфортом чи фізичною приємністю. Любов – це здатність бути, існувати незалежно, це – трансцендентність [нефізичність, нетілесність].

    6. Любов, за визначенням, є вертикальним, а не горизонтальним, зв’язком. Її переживають  тільки ті, кому вдалося вирватися з горизонтального плану грошей, влади, тілесної жадоби, успіху та користі.

    7. ... Читати далі »

Переглядів: 1475 | Додав: Gloria | Дата: 18.01.2012 | Коментарі (0)



   Сучасна молода людина вибирає різні шляхи до свого щастя. Одним влаштувати своє життя зручніше допомагають гроші, але слід зазначити, що вони не в змозі сказати, якою має бути мета цього життя, іншим кар’єра, слава. А тому, навіть найвидатніші успішні люди в душі визнавали свою віру в Бога. Необхідно чітко усвідомити: є Творець світу і  людини.

   Ми, будучи молодими людьми, ні в якому разі не повинні відкладати свої роздуми про Бога, виконання Його Заповідей на пізніше, десь на потім, мовляв, я ще надто молодий (молода). Саме у молодості ми робимо важливі кроки: вибираємо стан (одружуємося чи ні), вибираємо професію, п ... Читати далі »

Переглядів: 591 | Додав: Gloria | Дата: 16.01.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 19 20 »