Головна » Архів матеріалів


    25 березня гурт "Gloria" побував на Львівщині у мальовничому містечку Кам'янка-Бузька. Свої моління Хресної Дороги ми провели у церкві Св. Миколая Мирлікійського. Слід зазначити, що ця церковця є архітектурною пам'яткою, бо заснована ще у XV столітті, а деякі з ікон, що прикрашають храм, існують вже понад чотири століття.

   Приїзд семінаристів - це завжди радість для парохії, а розважання, які ми привезли з собою в такий спосіб, дещо відмінний від щоденних Богослужінь, дають змогу ще раз пройти разом з Ісусом тією Хресною Дорогою, з Ним вмерти і воскреснути до нового життя.

   Висловлюємо щиру подяку ректорату, а також отцям, що нас запросили та посприяли у ширенні Слова Божого на благо нашої церкви.


Паламар Віталій

Переглядів: 664 | Додав: Gloria | Дата: 28.03.2012 | Коментарі (0)


    До Київської Трьохсвятительської духовної семінарії завітали брати із Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, які представили свої розважання над Страстями Христовими, які дозволили всім у часі половини Великого посту вкотре глибше застановитися над дорогою Ісусових терпінь.

    «Сьогодні, розважаючи над страстями Христовими, ми пройшли з Ісусом Його хресною дорогою. І напевно кожен з нас зміг себе побачити в одному із персонажів: Петра, який йшов позаду, ховаючись від сорому, бо відрікся Христа, катів, які Його бичують, чи байдужої сторожі. Подібно і ми, коли гордуємо християнськими цінностями, або не хочемо подати руку допомоги нашому ближньому, зневажаємо і ранимо Господа. Будьмо ж як Марія та інші праведні жінки, які попри небезпеку йшли за Христом і залишалися з Ним» - звернувся до братії з настановчим словом віце-ректор КТДС прот. Андрій Чорненко.

    І справді, кожен з присутніх на цьому дійстві зміг подумки перенестися у ті нелегкі миті агонії Богочоловіка, коли сам Господь приходить з великої своєї любові до нас грішних і складає самого себе у цілопальній жертві хреста. Кожної хвилини ми можемо почути цей голос Божий, чи побачити повний смутку, але водночас лагі ... Читати далі »

Переглядів: 821 | Додав: Gloria | Дата: 26.03.2012 | Коментарі (0)

     22 березня гурт "Gloria” прибув до м. Києва з метою проведення розважань над страстями Господніми. Першу Хресну Дорогу у співслужінні з о. Андрієм ми провели на парохії, що знаходиться на Аскольдовій могилі. Церковця тут не велика, але зібралось чимало людей, щоб разом пройти Хресним шляхом, який супроводжували своїм співом брати-семінаристи.

    Після цих розважань ми відвідали Київську Трьохсвятительську Духовну Семінарію де спільно з семінаристами молились Хресну Дорогу. Також на молитві були присутні віце-ректор о. Андрій Чорненко, секретар Блаженнішого Святослава о. Олег Олекса, а також Сестри Служебниці НДМ.

     Подібна зустріч відбувається вперше і надіємось, що не в останнє. Висловлюємо щиру подяку ректору Івано-Франківської Духовної Семінарії протоієрею О. Левицькому, а також о. А. Чорненку – віце-ректору Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії за запрошення та сприяння у такому виді місійної діяльності.

Переглядів: 982 | Додав: Gloria | Дата: 26.03.2012 | Коментарі (0)


    У Хрестопоклонний тиждень, 22 березня 2012 року, семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ провели моління Хресної дороги для жінок у Чернігівській виправній колонії та для курсантів Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України. Подорож семінарійного музичного гурту "Ґлорія" у складі братів Миколи Мудрика, Ігоря Сачкова, Юрія Боєчка, Віталія Паламаря та Василя Штангрета стала можлива з благословення ректора Івано-Франківської духовної семінарії протоієрея Олександра Левицького та за сприяння служби ув'язненим жінкам при храмі Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі.

    Із Києва волонтери служби привезли традиційний гуманітарний вантаж: солодощі, одяг, засоби гігієни та медикаменти. Учасниками моління стали волонтери Анна Мушинська, Аріна Маслова, ієрей Костянтин Пантелей, ієромонах Віталій Котик і сестра Оксана Пелех, ЧНІ. «День 40 Севастійських мучеників, що припав на Хрестопоклонний тиждень і на саму середину Великого посту, став нагодою для духовного переосмислення життя та поглиблення віри через споглядання 14 стоянь хресного шляху Спасителя на Голгофу», - наголосив ієрей Костянтин Пантелей.

    Слід відзначити, що 16 березня на запрошення о. ... Читати далі »

Переглядів: 825 | Додав: Gloria | Дата: 25.03.2012 | Коментарі (0)

  


                                                    «Господи, час посту –час роздуму                                                    над Твоїми стражданнями» 

       16 березня з благословення ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії протоієрея О. Левицького, та на запрошення о. А. Лемчука гурт "Gloria" відвідав м. Чортків та мав змогу побувати у Чортківському СІЗО. Думки з приводу виступу були різними, а також були відчуття страху і переживання. Але перес ... Читати далі »

Переглядів: 742 | Додав: Gloria | Дата: 19.03.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 19 20 »