Головна » Архів матеріалів


    Яка суть і яка мета розважання? Що являє собою даний процес в структурі творення особистості,які його внутрішні механізми та, яким чином він змінює,на яких питаннях він артикулює і зосереджує головні свої онтологічні і гносеологічні аспекти?

    Розважання-це здатність чути голос Божий,голос совісті,який вказує правильні стежки до Істини. Наші роздуми охоплені Божою мудрістю і благодаттю,що породжена нашою волею і бажанням мати в серці,сповідувати господнє слово і втілювати його промисел. Поринаючи в роздуми власного існування ми маємо враховувати усі негативні впливи, що можуть затьмарювати наше сумління в процесі роздумування. Маємо вийти із тілесної оболонки і наче зі сторони неупереджено і з усією відповідальністю критично проаналізувати власну поведінку, її причини та  мотиви.

... Читати далі »

Переглядів: 717 | Додав: Gloria | Дата: 08.03.2012 | Коментарі (0)



Виконує: гурт "Gloria" Івано-Франківської Духовної семінарії

Хресну Дорогу служить: протоієрей Олександр Левицький

Розважання читає: Юрій Боєчко

Слова Ісуса і стації читає: Іван Колосок

Художній керівник: Микола Мудрик


http://dyvensvit.org/audio/bogosluzhennja/6578-ansambl-qgloriaq-ivano-frankivskoji-duhovnoji-seminariji-hresna-doroga


Стація І – «Всі мої турботи» (В.Штангрет, В.Паламар)

Стація ІІ – «Вже зближається година» (В.Штангрет, В.Паламар)

Стація ІІІ – «Божа воля» (В.Шта ... Читати далі »

Переглядів: 1974 | Додав: Gloria | Дата: 04.03.2012 | Коментарі (0)

    Сорокоустами називаємо моління за померлих в часі Великого посту. Слово "сорокоуст дослівно означає: сорок уст, себто моління 40 устами чи священиками. В давнину вірні, щоб гідно пом'янути своїх померлих членів родин у 3-ій, 9-ий, чи 40-ий день смерти, давали на відправу до великих церков-соборів, де було багато священиків, щоб у відправах в один день брало участь 40 священиків. Багатші замовляли сорокоусти не тільки в 40 церквах рівночасно, але й протягом 40-а днів, тобто сорок разів по сорок. При відправі Парастасу чи Панахиди у часі сорокоустів читають диптихи, тобто списки померлих.

    Сьогодні згідно традиції на час посту записуємо імена близьких нам ... Читати далі »

Переглядів: 3512 | Додав: Gloria | Дата: 02.03.2012 | Коментарі (0)

 

   З благословення ректора семінарії прот. Олександра Левицького 17 лютого в семінарійному храмі відбулась урочиста академія  з нагоди відзначення 120 річниці від дня народження великого Вчителя Церкви – Патріарха Йосифа Сліпого.

   У своєму короткому вступному слові отець-ректор згадав основні події із життя Патріарха мученицької Української Греко-Католицької Церкви.

   Після вступної промови ректора семінаристи представили увазі всіх прекрасні вірші та пісні, які підсилювали переживання сьогоднішньої події. Під час святочної академії семінарійний гурт «Gloria» виконував музичні твори.

Переглядів: 655 | Додав: Gloria | Дата: 18.02.2012 | Коментарі (0)


  Радо вітаємо всіх з днем закоханих, днем св. Валентина. Бажаємо в цей день відчути, що таке є справжня любов. Хочемо нагадати що любов існує, вона діє і перемінює людські серця. Навіть коли б зрушились гори і захитались пагорби, любов від того хто любить ніколи не віддалиться. Немає такої причини, яка могла б спонукати когось не любити, той хто любить дотримується своїх обіцянок і виконує своє слово. Коли ти почуваєшся слабким чи хворим, той хто любить тебе захищає, якщо хтось тебе напастує і намагається тобі зашкодити знай, що той хто любить бере цю твою турботу у свої руки. Якою є ніжність матері до своїх дітей, таким є ставлення того хто любить до тебе. Той хто любить тебе, любить тебе за твої якості і твої недоліки не заважають йому і надалі тебе любити. Коли ти спиш він оберігає твій сон, коли ти плачеш, він є твоїм утішителем. Коли ти почуваєшся самотнім він є твоїм товариством. Бажаємо кожному у своєму житті знайти таку любов, яка буде ідентичною до вище сказаного. Нехай щастить…Всіх вітаємо зі Святом..!!!!

Переглядів: 753 | Додав: Gloria | Дата: 14.02.2012 | Коментарі (3)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 19 20 »